Wilt u meer informatie?

Ik ervaar het als verrijkend om mensen te begeleiden in de knopen, kruispunten en struikelblokken van het bestaan. 

 

Tel 06 18 333 556

Wat is tekentaal

Tekentaal is letterlijk: taal van tekens. Sinds de oertijd maken de mensen al tekens: op rotsen, kleding, gebruiksvoorwerpen, lichaamsdelen enzovoort. Tekenen is een natuurlijke manier om wat innerlijk leeft en belangrijk is, naar buiten te brengen en te laten zien. Wanneer je tekent breng je onbewust in beeld wat er innerlijk bij je leeft.

Wat is een beeld?

De hele dag komt er via de zintuigen informatie tot ons. Niet al deze informatie dringt tot ons bewustzijn door. Bewust en onbewust zijn we voortdurend bezig de informatie te selecteren en te interpreteren. Al denkend en voelend verwerken we de zintuiglijke prikkels. Zo verbinden we deze met wat bewust en onbewust bij ons leeft en belangrijk voor ons is. Met behulp van ons voorstellingsvermogen vormen we ons een beeld en krijgt de informatie be-teken-is.

Een beeld is datgene wat je zichtbaar hebt gemaakt, zoals een tekening, schildering, collage, boetseerwerk, enz. Deze worden dus ook ingezet bij de tekentaallessen, tekencoaching en tekentherapie maar ook in losse cursussen. 

Een tekentaal therapeut reikt technieken en opdrachten aan die dat proces op gang brengen en helpt je met het ontwikkelen van je expressievermogen. Vervolgens helpt hij of zij je om te voelen wat die beelden met je doen. Je kijkt naar de contouren van je eigen innerlijk en je word je bewust: "Wat heb ik hier getekend? Wat zegt dit over mij?" Je ervaart je eigen energie en schoonheid daarvan, je ontdekt je creativiteit.

Je ontdekt de kunstenaar in jezelf.